UNA ĐURANOVIĆ POBJEDNICA OBA PAF KONKURSA ZA DIZAJN KNJIGE

UNA ĐURANOVIĆ POBJEDNICA OBA PAF KONKURSA ZA DIZAJN KNJIGE

Una Đuranović iz Podgorice pobjednica je konkursa PAF DIZAJN KNJIGE i PAF DIZAJN KNJIGE II, dok će zbog obima pristiglih radova i produženog roka za prijavljivanje, rezultati književnih konkursa PAF – KRATKE PRIČE II i PAF – POEZIJA biti objavljeni 8. jula.

Stručni žiri za dizajn knjige, koji su činili prof. mr Ana Matić, prof. mr Suzana Pajović i mr Adela Zejnilović, odlučio je da druga nagrada na konkursu za najbolje idejno grafičko oblikovanje knjige PAF – KRATKE PRIČE II pripadne Jeleni Tošković iz Podgorice, a treća nagrada Gordani Đurović iz Podgorice.
Na konkursu za najbolje idejno grafičko oblikovanje knjige PAF – POEZIJA, druga nagrada je pripala Ani Mitrović iz Podgorice, a treća nagrada Hajdani Kostić, takođe iz Podgorice.

Na konkurs za oblikovanje knjige PAF – KRATKE PRIČE II pristiglo je ukupno 15 radova, a na konkurs oblikovanje knjige PAF – POEZIJA 11 radova. Konkursi su bili otvoreni od 5. februara do 13. maja 2019. godine.

Organizator konkursa nagradiće najbolje autore novčanom nagradom u iznosu od 300€, 150€ i 100€. Uručenje nagrada i izložba grafičkih radova pristiglih na konkurse biće organizovano na PAF-u 2019.

Organizatori konkursa su izdavačka kuća ARTO i Podgorica art festival (PAF).